Geplaatst in autisme, autisme en ziek, DeschatkidsVeenendaal, eetproblemen bij autisme, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ouwehandsdierenpark, pandasia, ziek kind met autisme

Het verhaal van Daan…

Goedemorgen allemaal,

Het is weer vrijdag. Hoog tijd voor een leuk filmpje en een nieuw “verhaal van Daan”

Goedemorgen lieve mensen,

🐼

Ik heb weer veel beleefd in de afgelopen week. Ik zei vorige week toch tegen jullie dat ik aan papa en mama zou vragen of we zaterdag naar de dierentuin zouden gaan? Nou, we zijn geweest hoor! Deze keer heb ik hele andere dieren gezien en rende Emmy fijn met mij mee..die rent veel beter mee dan mama!

🚆

Maandag op school heb ik iets heel moeilijks gedaan! Ik kreeg kaartjes met een zon, een vis, een bus, een pet en een jas erop. En ik kreeg kaartjes met woordjes erop. Ik moest de goede woordjes bij de plaatjes leggen. Ik deed het helemaal goed! Knap van mij hé? Ik kan dus eigenlijk al een beetje lezen!

🎠

Woensdag was de leukste dag! Toen ben ik samen met mijn grote zus “Mies” en met mama naar De Schatkids geweest. Dat is een hele grote hal waar je heel fijn kunt spelen. Ik vind trampoline springen, blokken bouwen én in het ballenbad, heel erg leuk! Wat ik wél erg jammer vond; Mama en Mies wilde klimmen. Ik moest mee, maar dat durfde ik helemaal niet! Mies ging voor en mama achter mij. Ik was best bang, dus toen mama een glijbaan zag, had ze bedacht dat ze er gauw samen met mij vanaf kon glijden, zodat ik niet meer verder hoefde te klimmen. Wat een stom plan! Een glijbaan! En dan ook nog een dichte glijbaan! Wat was ik bang! En mama? Die vond het wél leuk om te glijden en moest zelfs lachen! Niet normaal toch?!

🤢

Er was iets vreemds met mij woensdag. Ik had een raar gevoel. Daarom wilde ik ’s morgens geen pap eten en niet drinken. Ik wilde eigenlijk de hele dag niks. Toen ik een tijdje in De Schatkids had gespeeld, werd ik opeens heel warm en moe en wilde ik alleen nog maar knuffelen. We zijn toen gauw weggegaan. Ik viel gelijk in de auto in slaap. De rest van de dag heb ik op de bank gelegen. In de nacht moest ik spugen. Dat was zó erg! Opeens was er een heel, heel vies smaakje in mijn mond. Ik kon niet meer stoppen met overgeven. De hele nacht door. Wat deed dat pijn en wat was ik bang zeg! Gelukkig mocht ik bij papa en mama slapen en was ik niet alleen.

🥛

Maar ja, zolang ik me niet helemaal goed voel, eet en drink ik niet hoor! Papa en Mama zeggen steeds tegen mij; “Daantje, kom! Lekker drinken!” En ik zeg dan; “Ziekenhuis toe?” Ik weet het echt nog wel hoor! Er was iets met drinken en het ziekenhuis…iets wat helemaal niet leuk was!

Ik hoop dat “het gevoel”gauw weggaat en ik weer lekker kan eten en drinken.

👫

Een fijn weekend allemaal! Ik mag vandaag lekker bij mama blijven. Emmy is op vrijdag altijd vrij, dus misschien wil ze wel verstoppertje met mij spelen.

En morgen? Misschien gaan we wel wéér naar de dierentuin…of lekker rennen in het bos. Maar eerst moet ik weer beter worden!

Liefs Daan 💙

Advertenties

8 gedachten over “Het verhaal van Daan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s