Geplaatst in ARFID, autisme, autisme en ziek, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ziek kind met autisme

De verveling slaat toe

20180209_115612794723867.jpg

Goedemorgen lieve mensen,

Ik puzzel, ik verbeter mijn Engels, ik leer een beetje lezen, ik oefen op de namen van al mijn broers en zussen door als een aapje aan de fotolijst te hangen en ik kleur een mooie kleurplaat. Daarna leest mama wat voor en eet ik wat. Als ik alles heb gedaan begin ik weer opnieuw. Dag in dag uit…Kijk maar eens naar dit leuke filmpje, dan kunnen jullie zien wat ik allemaal doe op een dag; https://youtu.be/8iFPvxRtzF4

🍄

Ik ben negen dagen lang een prachtige paddenstoel geweest. Gelukkig mocht ik gisteren weer naar school. Mama dacht dat ik weer helemaal beter was, maar opeens werd ik wéér ziek. Ik kreeg bulten op mijn handen en voeten en in mijn mond, die heel veel pijn doen, veel meer pijn dan de waterpokken. Mama moest mij meteen komen halen, want het is erg besmettelijk, zei de juf. Weten jullie hoe deze ziekte heet? Het heet mond en hand ziekte. Gek hé?!

🤒

Maar ja, ik ben dus wéér ziek. Helemaal niet leuk om zó vaak ziek te zijn. De zon schijnt, ik wil graag naar buiten. Lekker naar de dierentuin of zoals mama beloofd had, een keertje naar het huis van Nijntje…Maar nee, ik moet elke dag binnen zitten.

🏨

Mama is telkens aan het bellen met onze dokter en met het ziekenhuis. De dokter heeft het over een sonde…Ze willen dat ik sterker word en minder vaak ziek ben. Daarvoor moet ik goed gaan slapen en beter gaan eten. Maar ja, ik ben nu eenmaal als nachtspookje geboren, en ik eet alleen baby eten, dus heel sterk zal ik er niet van kunnen worden.

😢

Mama zegt dat ze mijn ribben kan tellen. Omdat ik steeds minder weeg en te vaak ziek ben, wil de dokter dat ik een sonde krijg. Geen idee wat dat is, maar één ding weet ik wel; er komt niks in mijn keel! Ik eet niet voor niks alleen maar vloeibaar baby-eten.

Oh wacht..mama praat weer met de dokter…Sttt…ik moet even meeluisteren wat mama zegt, hoor! Oh nee, ze hebben het over een PEG-sonde…aan de stem van mama te horen, is dat niet iets leuks. Ze zegt iets over een gaatje in je buik en een week in het ziekenhuis. Hmm..zal ik gewoon heel erg mijn best gaan doen en mijn papjes lief opeten? Dan hoeft er misschien geen gaatje in mijn buik gemaakt te worden.

😞

Ik ben een beetje bang…Ik wil zo graag dat alles weer normaal word en ik weer lekker buiten kan spelen en leuke dingen kan doen, zonder ziek of bang te hoeven zijn…

Een fijn weekend allemaal…zwaaien jullie naar me, als jullie mij op de vensterbank zien zitten? Daar word ik blij van!

Kusje van Daan 💙

Advertenties

8 gedachten over “De verveling slaat toe

 1. Lieve Daantje, ik hoop dat je snel weer beter wordt.
  En misschien is het toch wel een goed idee van de dokter. Want als je fijn sterk wordt, kun je overal ook beter tegen. Wie weet ben je dan ook niet meer zo snel bang. Dat zou fijn zijn!
  En geef je mama maar een dikke kus. Ik merk dat ze heel veel van je houdt!

  Liked by 1 persoon

 2. Lieve Daan,
  Wat moeilijk voor jou en je familie! Wat een zorgen zijn er toch! En als je het allemaal niet precies begrijpt is het nog lastiger!
  Misschien is het wel een goed idee van de PEG sonde van de dokter. Dan kun je goed aansterken en hopelijk ben je dan minder vaak ziek!
  Beterschap, ik hoop dat je snel weer naar de Rupsjes kunt!
  En doe ook maar de groetjes aan mama, want die zorgt zo goed voor jou!

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Linda, dank je voor je lieve berichtje❤..gelukkig was de hand en mondziekte helemaal niet zo erg en viel het allemaal best mee. Hij is gewoon zijn pap blijven eten en kon gisteren weer naar de Rupsjes. Nu hopen we dat hij was langer dan een paar dagen beter zal zijn. Vrijdag hebben we overleg met de kinderarts..erg benieuwd wat daaruit komt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s