Geplaatst in ARFID, autisme, autisme en ziek, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, taalontwikkelingsachterstand, ziek kind met autisme

Wat een pech!

20180216_1333291936039009.jpg

Goedemiddag lieve Allemaal,

Vanmorgen zou ik samen met mijn mama naar het ziekenhuis gaan. Omdat ik elke keer stop met eten als ik ziek ben en zó vaak ziek ben, ging mama met de kinderdokter van het kinderziekenhuis praten. Mama en ik hadden helemaal geen zin…veel te spannend! Mama zei zelfs dat ze “een knoop in haar maag” had. Geen idee wat dat is, maar dat lijkt me helemaal niet fijn! De dokter zou gaan praten over een gaatje in mijn buik waar het eten doorheen moest gaan. Mama, papa en ik willen natuurlijk liever niet dat er een gaatje in mijn buik komt, er kan zoveel mis gaan.

Mijn zus emmy is op vrijdag altijd vrij, dus zij mocht met ons mee naar het ziekenhuis. Net voordat wij naar het ziekenhuis zouden gaan, zag mama dat Emmy erg moest jeuken. Mama ging eens goed naar Emmy kijken waarom zo zo zat te jeuken en weten jullie wat ze zag? Allemaal rode bultjes…wel driehonderd! Of misschien nog wel meer! Die arme Emmy, ze is ook een paddenstoel geworden. Wat een pech!

In het ziekenhuis mogen geen kindjes met de paddenstoelenziekte komen. Daar zijn kindjes die heel, heel erg ziek zijn en van de paddenstoelenziekte nóg zieker kunnen worden…We zijn dus niet naar het ziekenhuis geweest. Mama heeft héél lang gebeld met de kinderdokter. Ik was zó blij dat ik niet naar het ziekenhuis hoefde! Ik ben altijd zó bang daar.

Weten jullie wat het allerfijnste is? De dokter wilde ook niet dat ik een gaatje in mijn buik zou krijgen. Ze zei dat dat het aller- allerlaatste is wat ze zou doen…eerst gaan we nog wat anders proberen. Ik moet extra papjes eten als ik beter ben, en moet een week thuisblijven van school als ik ziek ben geweest…En de dokter zei nog iets fijns: “Het griepseizoen is bijna voorbij! Dan stopt het ziekzijn vast weer en wordt Daantje weer sterk en dik!”

Deze hele week ben ik niet ziekgeweest! Zo fijn! Alleen mijn vingertje is ziek, die doet heel erg zeer. Hij is heel rood en dik. Mama heeft de dokter gebeld en nu moet er speciale zalf op en een pleister, maar dat wil ik niet! En ik moet met mijn vinger in een bakje met raar spul.

Verder gaat het echt heel goed met mij! Ik heb de hele week al zo goed gegeten! Papa en mama zijn heel trots op mij! En nu de dokter heeft gezegd dat ik geen gaatje in mijn buik hoef en het vast bijna klaar is met ziekzijn, ben ik helemaal blij!

Ik ga gauw verder spelen met mijn diertjes…Ik ben ze aan het verstoppen in rijst…

Dag allemaal,

Een fijn, zonnig weekend hoor!

Liefs Daan

(mama heeft deze week een blog geschreven voor Terdege. Misschien vinden jullie het leuk om te lezen? https://www.terdege.nl/artikelen/opnieuw)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s