Geplaatst in autisme, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, MKD, ontwikkelingsachterstand, ouwehandsdierenpark

Een feestje waard!

Goedemorgen lieve mensen

Kennen jullie Emmy al? Dat is mijn grote zus. We schelen maar 16 maandjes. Zij is mijn aller, allerbeste vriendje. Zij begrijpt mij zonder woorden en zij praat voor mij, tegen papa en mama. Ze is er altijd, ook ’s nachts. We slapen samen in een stapelbed. Met háár kan ik de leukste spelletjes doen. Mama zegt dat we net Jip en Janneke zijn, of Saskia en Jeroen.

Emmy zegt wat ik moet doen, doet het voor en ik doe haar na. Als zij hard gaat rennen, ren ik achter haar aan. Als zij op de bank gaat springen, spring ik ook op de bank. We spelen ook vaak schooltje. Dan is zij de juf. Een hele strenge juf. Ze zegt woordjes die ik na moet zeggen. En ze leert mij liedjes die zij zelf op school heeft geleerd. Ik moet weleens voor straf op de gang zitten en dan lijkt het net of ze écht boos is, maar gelukkig is dat maar een spelletje…want ik ben juist een heel gehoorzaam schoolkindje.

Soms is mama niet zo heel blij met onze spelletjes🤔;

Op mijn Rupsjes school heb ik geleerd hoe ik mijn broek naar beneden moet doen. Thuis ben ik hard aan het oefenen. Toen we weer eens samen aan het spelen waren, wilde juf Emmy dat ik buiten ging spelen, het was pauze, zei ze. Ze deed mijn jas bij me aan, een muts op, roze regenlaarsjes aan mijn voeten en een mooie roze sjaal om mijn nek. Warm ingepakt, maar met blote benen, want ik had net mijn broek uitgedaan, moest ik naar buiten van juf Emmy. De deur van de schuur zat gelukkig niet op slot, iemand was hem vergeten dicht te doen…Ik had zo’n zin om lekker te rennen buiten! Net toen ik met mijn ene voetje buiten stond en het feest kon beginnen kwam mama eraan. Zo jammer!! Mama vond het verdacht dat we zo stil waren en kwam kijken wat we aan het doen waren. Gelukkig moest ze hard om ons lachen en was ze niet boos😂!

Woensdag had mama een verrassing voor ons! Mama zei dat we een feestje te vieren hadden. Een feestje omdat we allebei niet meer ziek waren! Dat was lang geleden! Emmy mocht een dagje thuisblijven van school en toen zijn we samen met mama naar de dierentuin gegaan. We hebben zo’n ontzettend leuke dag gehad! Ik heb heerlijk samen met Emmy gerend en gelachen, kijk maar eens naar het leuke filmpje.

Toen we alle dieren hadden gezien, mochten we een kadootje uitzoeken in het winkeltje van de dierentuin. Ik heb een mama pandabeer en twee baby pandaberen gekozen en Emmy een lief zacht zeehondje.

Oh ja, over panda’s gesproken; ik mag na de voorjaarsvakantie al bij de Pandagroep beginnen. Spannend hé?! Ik moet voortaan elke maandag én woensdagmorgen naar de panda`s, maar er gaat gelukkig een juf van de Rupsjes met mij mee. Haha..ik word een pandarups (Lees hier maar eens waarom hij naar de Panda`s moet; https://rupsjedaan.wordpress.com/2018/02/20/adviesgesprek/ ).

Helaas is het dan geen “Daantjedag” meer op woensdag. Mama heeft gevraagd of ik dan misschien op vrijdag, op ”Emmy-dag” thuis mag blijven. Als we op dezelfde dag vrij zijn, wordt het alleen maar leuker! Dan kunnen we alle leuke dingen voortaan samen gaan doen! Ik heb er nu al zin in!

Een fijn en zonnig weekend en fijne vakantie⛷toegewenst allemaal! Ik ga morgen wéér wat leuks doen…joepie!

Liefs Daan💙

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s