Geplaatst in autisme, De Eekhoeve, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, taalontwikkelingsachterstand

Als ik later groot ben …..

Dag lieve Allemaal,

Als ik later groot ben, wil ik heel graag op een boerderij werken! Ik vind dieren zó lief! Ik speel ook het liefst met mijn diertjes. Ik verstop ze in de rijst, of ik zet ze allemaal in een rij. Ze gaan zelfs mee in bad en mee naar bed! Op Daantje-dag ga ik vaak met mama naar de diertjes toe. Meestal ga ik naar de dierentuin, maar woensdag ben ik ergens naartoe geweest waar ik nog nooit was geweest.

Maar eerst moest ik iets heel stoms doen. Ik moest naar de kapper. Pfff…ik ging heel hard huilen. Die tondeuse is ook zó eng en maakt zo’n raar geluid, brrr. Alsof het nog niet erg genoeg was, knipte de kapper ook nog eens in mijn oor! Mama vond dit zó zielig, dat ik een diertje mocht uitzoeken in de winkel. Ik heb een octopus gekozen. Die had ik nog niet.

Gelukkig gingen we daarna iets leuks doen! We gingen naar een kinderboerderij! Op die kinderboerderij mag je in de schuur bij de dieren kijken, ze aaien en eten geven. Ik heb alle koeien eten gegeven! Ze vonden het heerlijk! Ik vergat gewoon helemaal dat ik nooit vieze handen wil hebben en bang ben voor harde geluiden! Eén lieve koe gaf mij zelfs een lik in mijn gezicht, hihi! Daarna heb ik de ezels eten gegeven en ben ik even op kraamvisite geweest bij mama schaap! Ze had wel drie lammetjes!

20180307_1145391446864659.jpg

We zijn ook bij de vogeltjes wezen kijken en bij de eekhoorntjes. Er was zelfs een trampoline! Na het trampoline springen zei ik tegen mama; “Koe, eten! Koe, eten!” En het mocht! Ik mocht nóg een keer de koeien eten geven, gaaf hé?!

Het was zó leuk daar! Ik zou daar wel elke dag naartoe willen! Mama heeft een heel leuk filmpje gemaakt en die wil ik nu elke keer kijken. Ik word daar zo blij van! Daarom heb ik besloten dat ik op een boerderij wil werken als ik groot ben! Kijk maar eens naar dit filmpje, daarop kun je goed zien hoe gelukkig ik ben, als ik bij de koeien ben;

Het was helaas de laatste keer dat ik op woensdag vrij was. Vanaf maandag ga ik bij de Panda’s beginnen. Ik ben gelukkig wél op vrijdag vrij, tegelijk met mijn lieve zus Emmy! Wat zullen we een pret hebben samen!

Oh ja, ik moest van mama nog even zeggen dat ik weer een dik buikje krijg. Ik moet extra papjes eten en daar word ik gelukkig steeds sterker van! Mijn duimpje is ook bijna beter. Er is wel iets heel raars met mijn nagel; hij gaat er helemaal af! Dat vind ik best wel eng…Ik stop mijn duim nu gewoon in mijn vuist, dan zie ik het niet meer.

Allemaal een heel fijn weekend hoor!

Kusje van Daan

(Mijn oma zei trouwens dat zij nooit een filmpje kan zien op haar mobiel. Als jullie hetzelfde hebben als mijn oma, kunnen jullie het beste even via een gewone computer naar mijn site gaan. De filmpjes zijn juist zo leuk om te zien)

Advertenties

2 gedachten over “Als ik later groot ben …..

  1. Wat is Daan toch een geweldig mannetje.Hoe hij geniet doet mij aan mijn jeugd denken, ik ben opgegroeid op een boerderij en dat is als kind zo leuk.Ik zie hem stralen als hij met die koeien enz. bezig is.Leuk filmpje en je blog is weer mooi geschreven.Knuffel voor Daan 💓

    Liked by 1 persoon

    1. Dank je voor je lieve reactie❤…Hier gaan we voortaan vaak naartoe…geweldig om zijn geluk en enthousiasme te zien he?! Wat heerlijk om op een boerderij te zijn opgegroeid zeg! Ik ben ook opgegroeid op een boerderij, maar dan zonder dieren…ja, wat vogels, honden en poezen, maar verder niet. De ruimte was heerlijk voor ons (8 kinderen)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s