Geplaatst in autisme, Autismeweek, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, MKD, ontwikkelingsachterstand, ontwikkelingsniveau, taalontwikkelingsachterstand

“Muziekles”

Dag lieve allemaal,

Vandaag wil ik heel graag aan jullie laten zien waar ik elke dag naartoe ga. Ik heb het in mijn verhalen vaak over “De Rupsjes”, maar volgens mij heb ik jullie nog nooit laten zien hoe dat er uitziet. Vanaf mijn tweede verjaardag ga ik al naar de Rupsjes van Reinaerde. De Rupsjes groep is een schooltje voor bijzondere kindjes tussen de nul en vier jaar, het heet eigenlijk een Medisch Kinder Dagcentrum. Ik ga daar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, van ’s morgens negen uur tot ’s middags drie uur naartoe.

Toen ik daar voor het eerst kwam was ik nog een heel klein, bang rupsje. Maar nu, nu vind ik het juist GE-WEL-DIG op school. Ik heb daar lieve vriendjes en lieve juffen en ik leer daar zóveel! Ik krijg gymles, muziekles, praatles en eetles. Ik leer knutselen, zingen, puzzelen, spelen en delen. Ja, ik ga héél graag naar school! Helaas mag ik nog maar een paar maandjes, want ik word deze zomer alweer vier jaar.

Sinds een paar weken ga ik, samen met een hele lieve juf (ambulant begeleidster), op maandag- en woensdagmorgen naar de Panda’s. De Pandagroep is een peuterwijsgroep voor kinderen die zich “normaal” ontwikkelen. Ik mag naar deze groep om te leren lief in een kring te blijven zitten, beter te praten en met andere kinderen te spelen. De Pandagroep zit in hetzelfde gebouw als de Rupsjesgroep. Kijk maar eens naar het filmpje.

De Panda-klas zit aan het begin van de gang, aan de rechterkant. Ik was een beetje in de war, het was dinsdag, maar ik dacht dat ik naar de Panda’s mocht dus ik probeerde daar mijn jas al uit te trekken.

Dinsdag is een hele leuke dag op De Rupsjes, want dan krijgen we muziekles! Joepie! Daar kan ik zó gelukkig van worden! Leuke liedjes zingen met een gitaar en een trommel. Ja, er was zelfs een plantenspuit vol water waar de muziekjuf een mooi liedje bij zong.

Dinsdag was het koffiemorgen bij De Rupsjes. Mama mocht een uurtje komen kijken en kon meteen zien hoe leuk onze muziekles is. Eigenlijk heet het “muziektherapie” en is het de therapie van een lief kindje bij mij op de groep. Dit kindje wil liever niet alleen in een kamertje met de muziekjuf, dus daarom krijgen we nu allemaal “muziekles” op dinsdag. Dank je wel lief Rupsje…omdat jij niet durft, heb ik elke dinsdag zoveel plezier!

Als ik na een lange dag vol mooie indrukken weer thuis ben, ga ik lekker op de bank chillen, samen met mijn lieve zus Emmy. Zij kan heel mooi voorlezen, hebben jullie dat ook gezien op het filmpje?

Oh, dat wil ik ook nog even vertellen; Ik heb gisteren iets heel raars gedaan op school. Ik zat lekker met de beestjes en met een bak water te spelen, toen ik opeens moest overgeven…Ik spuugde zo in de bak met beestjes. Tjonge, ze waren allemaal vies, bah! Mama kwam mij gauw ophalen. Ik hoop dat het spugen niet meer terugkomt…brrr!

Vandaag ben ik lekker vrij, dus ik kan weer fijn met Emmy spelen. Misschien gaan we wel weer iets leuks doen; naar de kinderboerderij of de dierentuin, dat zou leuk zijn, zeg!

Hmm…als ik zo naar mama kijk, denk ik het eigenlijk niet. Er is iets raars met mama aan de hand. Ze is anders dan anders. Ze is maar aan het opruimen en aan het schoonmaken. Alle kasten trekt ze leeg! Het lijkt wel of ze alles weggooit! De hele schuur staat vol met dingen die weg moeten. Mama is vet ongezellig de laatste paar weken! Er is nóg iets raars aan de hand; er komen vreemde mensen in ons huis en alles staat anders en ruikt anders. Misschien weet ik volgende week wat er aan de hand is, dan vertel ik het gelijk aan jullie hoor!

Dag lieve allemaal, een fijn paasweekend!

Kusje,

Daan 💙

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s