Geplaatst in autisme, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, MKD, Overprikkeling, Pictogrammen, Slaapproblemen, taalontwikkelingsachterstand

Een vreemd bord

Dag lieve mensen,

Mama heeft deze week helemaal geen tijd om een “verhaal van Daan” te schrijven. Jammer hoor, want ik had juist zoveel te vertellen.

Ik wilde vertellen dat ik naar het ziekenhuis ben geweest deze week. Nee, niks ergs hoor! Het gaat juist heel erg goed met mij. Kijk maar eens naar mijn foto. Ik ben wel 3 kilo gegroeid sinds januari! Ik mag dus stoppen met extra papjes.

Mama ging daar met een dokter praten, omdat het deze winter zo slecht met mij ging. Als het nóg een keer zo slecht gaat en ik weer zolang stop met eten en drinken, moet er een dokter zijn die alles van mij afweet en die weet dat het bij mij allemaal nét even anders werkt dan bij andere kinderen. Dat ik niet zomaar een infuus of een sonde kan krijgen of antibioticadrankjes.

Ik wilde ook nog vertellen dat ik naar de zeeleeuwenshow ben geweest. Hoe leuk ik het daar vond. Nou, dat lezen jullie volgende week dan wel. Mama heeft er zélf iets over geschreven, geloof ik.

Nu kan ik jullie trouwens ook niet vertellen dat ik het opeens tóch niet leuk meer vond bij de Panda klas. Dat ik moest huilen omdat ik het daar te druk en te lawaaierig vond. Ik heb maar gewoon mijn handen op mijn oren gehouden, dat werkt het beste! Ik begrijp er trouwens helemaal niks meer van. Wanneer moet ik nou naar de Panda’s en wanneer naar de Rupsjes? Daarom krijg ik voortaan picto’s met een Rupsje of met een Panda voordat ik weg ga, dan is het wat duidelijker voor mij.

Oh, ik had ook nog iets heel knaps te vertellen! Had ik al eens verteld dat mijn roze opblaasbadje lek was? Die leuke met allemaal diertjes op de bodem? Nou, daardoor durfde ik al twee maanden niet meer in bad! Vanmorgen heb ik die angst overwonnen. Dat was even een heel vervelend moment, want mama deed best een beetje streng en wilde dat ik écht in het water zou gaan zitten. Toen ik eenmaal zat, wist ik opeens weer dat het helemaal niet eng is om in het water te zitten, ook al is het in een ander badje. Raar van mij dat ik daar 8 weken over moest doen om dat te ontdekken he?!🙈

Weten jullie waarom mama geen tijd had om een verhaal van Daan te schrijven gisteren? Het heeft te maken met een bord dat in onze tuin staat. Er staat “te koop” op dat bord 🤔. Daardoor moet alles opgeruimd worden en maakt mama alles schoon. Ze zei dat er vreemde mensen in ons huis komen en alles gaan bekijken. Raar he?!

Er is zelfs een filmpje van ons huis gemaakt, door een vreemde meneer. Klik maar eens op de link hieronder. Die kamer met dat stapelbed is van Emmy en mij 😊 Niet dat ik daar veel slaap, hoor. Bij papa en mama is het veel fijner! Vooral als ik papa het bed uit heb geschopt! Dat lukt mij meestal al na tien minuten. Even flink trappen en duwen en nog een laatste harde schop in zijn gezicht en hij gaat naar mijn bed, haha! Ik ben alleen bang dat het binnenkort afgelopen is met de pret, want mama heeft het er met de dokter over gehad en nu moet ik medicijnen gaan gebruiken waardoor ik niet meer zoveel ga spoken ’s nachts. Niks aan! Mama gaat een pil vermalen en in mijn pap verstoppen. Nou, als ik er iets van proef, eet ik het niet op, hoor!

Ik ga weer gauw buitenspelen! Er is daar zoveel moois te zien. Er liep net een erg raar beestje, met heel veel pootjes. Ik heb er wel een half uur naar zitten kijken! Heerlijk dat ik weer lekker buiten kan spelen!

Kusje Daan💙

https://www.funda.nl/koop/veenendaal/huis-40538188-de-eendracht-3/

Advertenties

4 gedachten over “Een vreemd bord

  1. Wat spannend julle huis te koop Daan, waar kom je nu weer terecht. Hopelijk kun je al die veranderingen een beetje aan. Voor je papa en mama ook heel veel werk. Jullie hebben het wel allemaal erg netjes hoor! petje af Mij lukt het niet altijd met zulke kinderen zoals jij, het kost zoveel energie, ook voor jullie hoor, daarom veranderen wij niet zo snel. Het zijn nu al weer zulke lastige maanden met al die feestdagen en verjaardagen ook nog. Veel succes
    m.vr.groet Arianne

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s