Geplaatst in autisme, Ergotherapie, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, MKD, ontwikkelingsachterstand, Overprikkeling, Sensomotorische Integratie therapie, Slaapproblemen, taalontwikkelingsachterstand

1335 Nachten…

Goedemorgen lieve mensen,

Ik heb echt héééél goed nieuws! Ik heb voor het eerst een hele nacht doorgeslapen! Wel meer dan twaalf uur achterelkaar! Helaas niet in het bed van papa en mama, dat is dan weer iets minder leuk. Voor ik het wist was het weer ochtend en maakte mama mij wakker. Ja, jullie lezen het goed! Mama moest mij wakker maken!

💊

Het heeft iets met de medicijnen te maken, die mama van de kinderarts heeft gekregen. Ik heb nog nooit zo lekker geslapen! Zelfs op school ging alles beter. De juf van De Rupsjes zei tegen mama dat ik opvallend goed in mijn velletje zat en opeens begon te praten met hele zinnen.

😴

Ik heb nu een paar nachten goed geslapen en voel me super! Volgens mij zijn papa en mama ook heel blij dat ik niet meer kom spoken. Ik ben namelijk altijd erg druk in mijn slaap. Ik praat, ik roep, ik gil, ik huil, ik beweeg heel druk, ik schop, ik sla en ik loop. Maar nu ik medicijnen krijg maak ik geen geluidjes meer. Ik lig de hele nacht rustig op dezelfde plek te slapen.

👀

Mama was de eerste nacht heel bang dat er iets ergs met mij was gebeurd. Na 1335 nachten gespookt te hebben, kon ze bijna niet geloven dat ik uitgespookt was. Mama heeft gezegd dat ze de vlag uithangt als ik twee weken lang goed heb geslapen. Ze kan bijna niet geloven dat een pilletje zo goed werkt.

🚴‍♀️

Ik heb nóg meer goed nieuws! Ik heb opnieuw een grote angst overwonnen, zelfs een paar angsten in één week tijd! Ik durf bij mama achterop de fiets! Mama is mij deze week een paar keer op wezen halen met de fiets en ik vond het heerlijk! Fijn he?! Nu kunnen we eindelijk vaker gaan fietsen.

👐

En nóg iets heel knaps; ik durf met mijn voeten in het zand! Ik zal het zelfs nog sterker vertellen; ik durf opeens met mijn handen aan het zand te zitten. Mama wist niet wat ze zag! Ze is zo trots op mij. Ze zegt telkens; Wat ben jij toch groot en knap! Kijk maar eens naar het filmpje, dan kun je zien hoe knap ik ben!

Allemaal fijne dingen deze week! 😊

Ik ga gauw weer verder spelen, hoor! Mama gaat de waterbaan opzetten. Ik ben ondertussen al lekker met een teiltje met water en mijn diertjes aan het spelen. Wie weet leer ik deze zomer wel dat het helemaal niet eng is om in een zwembadje te zitten of om ijsjes te eten. Of dat de zee niet eng is! Ik ben in ieder geval al goed op weg. Mijn angst voor zand, water en de wind in mijn oren (één van de redenen dat ik het op de fiets zo eng vond) heb ik alvast overwonnen!

Een fijn weekend allemaal hoor!

Kusje van Daan💙

(Oh ja, mama heeft een blog voor Terdege geschreven. Het gaat over “Genieten” ; https://www.terdege.nl/artikelen/puur-genieten )

Advertenties

2 gedachten over “1335 Nachten…

  1. Wat bijzonder dat ik dit lees. Nu slaap je in je eigen bed. Echt super knap. Ik snap ook wel dat mama er niets van begreep, maar ik ben dan ook echt wel nieuwsgierig welk pilletje er nu zo goed werkt. Hopelijk kan mama dit misschien uitleggen, zodat er nog meer kinderen geholpen kunnen worden. Als het allemaal zo goed met je gaat dat je zelfs al weer lekkerder in je vel zit, zoals jou juf dat zegt, dan is dat echt iets om heel erg blij van te worden hoor.! En wat lees ik nu toch nog meer voor fijns, achter op de fiets dat is echt genieten hoor. Daar wordt iedereen blij van. Hopelijk blijft dat pilletje goed voor jou werken, dan kun je straks nog veel meer leren. Wordt jij effe knap.
    Wat is dit ook fijn en dankbaar voor papa en mama, nu kunnen ze vast nog meer leuke dingen met jou doen. lieve groet Arianne

    Liked by 1 persoon

    1. ❤ wat een lief bericht! Het pilletje heet Nedeltran. Wat had ik het graag een aantal jaren eerder gekregen. Maar ja, niks aan te veranderen. Ik hoop dat dit berichtje andere ouders en kindjes met dezelfde problemen zal helpen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s