Geplaatst in autisme, eetproblemen bij autisme, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme

Een ware held!

Dag lieve Allemaal,

Ik ben een held! Ja, serieus! Ik durf opeens zóveel nieuwe dingen! Dingen die de afgelopen jaren nog te spannend voor mij waren, durf ik nu opeens wél! En waarom? Geen idee! Gewoon omdat ik een held van bijna 4 jaar ben. Kijk maar eens naar het filmpje.

Ik heb deze week voor het eerst in mijn leven in een badje in de tuin gezeten! Eerst mocht ik oefenen in een opblaasbadje zonder water. Dat deed ik met twee vingers in mijn neus, sorry..maar het was ook zo saai😂! ‘s Middags deed mama water in het badje en heb ik heerlijk in het badje zitten spelen! Mama hoefde mij niet eens over te halen of te helpen, ik stapte er zelf in! Niks engs aan! Ik snap echt niet waarom ik zo bang voor dat badje ben geweest.

Ik heb zó heerlijk genoten in de afgelopen week! Elke middag als ik bij de Rupsjes vandaan kwam, mocht ik van mama in het badje spelen! Geweldig was het! Ik ging zelfs niet huilen toen mijn zus mij een beetje nat ging spetteren. Haha, ik heb het gewoon terug gedaan…Ik heb lekker water over haar hoofd gegooid. Ze ging zo hard gillen, hihi!

Zo, ik ben bijna klaar voor de zomer! Ik durf al mee op de fiets, ik durf eindelijk in het zand te spelen en nu dus ook in het water. Nu nog mee naar het strand, maar dat gaat dit jaar vast goed komen!

Er is nóg iets wat echt bij de zomer hoort; een ijsje. IJsjes zijn koud en hebben een andere smaak dan mijn pyjamapapjes. Ik vind ijsjes leuk om te zien, vooral die blauwe smurfenijsjes, maar proeven durf ik écht nog niet.

Deze week is het eetteam met mama wezen praten. Ze vinden allemaal dat ik niet zo goed vooruit ga met eten. Ze gaan nu iets nieuws met mij proberen. Iets wat ik niet zo leuk ga vinden; mama moet een druppeltje ijs op mijn lippen gaan doen. Hoe hard ik ook ga protesteren. Ik moet dat druppeltje leren aflikken.

Iedereen denkt dat ik dan sneller over mijn angsten heen zal komen. Brrr…ik ben best een beetje bang. Maar ja, het had erger gekund…ze stoppen gelukkig nog geen broccoli in mijn mond, Ik moet eerst de lekkere dingen, die elk kind zou moeten lusten, leren eten…hopelijk komt de rest dan ook wel.

Een fijn weekend allemaal hoor! Ik ga weer gauw naar buiten, want ik heb een slak ontdekt. Elke keer als ik in zijn buurt kom, komt zijn kopje buiten het huisje…zó leuk!

Oh wacht, ik vergeet het bijna te vragen. Ik moest nog wat vragen van mijn mama;

Heeft iemand een goede tip, zodat ik niet weg kan lopen op de camping? Mama, zit zich daar opeens een beetje druk over te maken. Zoals jullie weten, loop ik het liefst weg en nu ik water niet meer eng vind, is mijn mama zó bang dat ik weg ga lopen als we gaan kamperen deze zomer (voor het eerst sinds ik er ben😊). Hoe doen andere mama’s van weglopertjes dit? Nemen ze handboeien mee, of slaan ze een stok in de grond met een lang touw eraan? Of moeten deze kindjes de halve dag vastgebonden zitten in een buggy? Of laten jullie die kindjes rennen tot ze moe worden en rennen de papa`s en mama`s dan de hele dag achter ze aan? En ’s nachts, als ik ga spoken en mama het niet hoort? 😲

Tips zijn welkom!

Liefs Daan 💙

Advertenties

4 gedachten over “Een ware held!

 1. Wat leuk Daan, dat je nu ook in het water durft.Gezellig spelen met je zusje.Straks weet ik zeker dat jij een ijsje lekker zal vinden.Eerst leren en wat zou het fijn zijn in de vakantie. Dikke knuffel voor jou Daan 😙

  Liked by 1 persoon

 2. wat een vooruitgangen zeg…!
  en ijs is heeerlijk! als je dát lust moet mama vast elke dag naar de supermarkt:-)
  Een tuigje; is dat een idee voor de kleine wegloper? Bij de prenatal kan je die kopen; gewoon zon tuigje voor in de stoel en daar zit ook een loopkoord bij.. Dat kan je zelf natuurlijk altijd verlengen met een stuk touw….

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Anita,

   Dank je voor je reactie en het meedenken ❤ Ik dacht inderdaad ook al aan een lang touw. Ik kreeg al diverse tips over de manieren van bevestigen en verlengen. Het ziet er niet al te charmant uit…maar ik vrees dat we er niet aan ontkomen.

   Ik hoop echt dat hij snel ijs zal leren eten❤. Dan heeft hij tenminste een positieve ervaringen en kunnen er eindelijk stappen gezet worden op eetgebied. Het zit nu helemaal vast helaas.

   Goed weekend hoor! ❤

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s