Geplaatst in autisme, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, Ergotherapie, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, Overprikkeling, Sensomotorische Integratie therapie

“Heldentraining” voor bange kindjes

Goedemiddag lieve grote mensen en kleine vriendjes,

Vandaag heb ik een filmpje, speciaal voor mijn kleine, bange vriendjes. Ik had gisteren namelijk “Heldentraining” ! Dat is speciaal voor kinderen die een beetje bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen, maar wel graag groot, knap en stoer willen zijn. Kijk maar eens goed naar het filmpje.

Zien jullie hoe bang ik in het begin was? En zien jullie hoe leuk ik het uiteindelijk vond om in dat karretje naar beneden te rijden? Gaaf dat ik dít nu ook al durf hé?! Heel belangrijk, want als ik later groot ben en bij de politie werk, moet ik nog veel spannendere dingen doen. Als ik dan eerst hard moet huilen voordat ik iets spannends moet doen, gaan de boeven mij vast uitlachen en rennen ze gauw weg. Dat kan natuurlijk niet. Nou, dít heb ik alvast geleerd! Ik kan dus al hard in een karretje, van een helling, naar beneden. Stoer hè?! Ik ga nog hard oefenen om op mijn buik naar beneden te gaan, want dat vond ik gisteren nog iets teveel van het goede!

Als jullie nu net als ik, altijd eerst heel erg bang zijn voor nieuwe en onbekende dingen en ook graag knap en stoer willen zijn, dan zouden jullie misschien ook een keer naar “Heldentraining” kunnen gaan. Ik heb hier al zoveel geleerd. Elke keer als ik merk dat iets, wat ik eerst heel eng vind, helemaal niet eng, maar juist heel leuk is, krijg ik meer zelfvertrouwen. Dat heb ik hard nodig, want ik ben best onzeker.

🍏🍐

Over “iets nieuws proberen” gesproken; Ik heb nóg iets ontzettends knaps gedaan deze week! Ik heb een knijpfruitje geproefd en ik lust het! 🎊🎉 Ja, het is niet te geloven, hè?! Papa en mama waren helemaal verbaasd, trots en blij! Ik heb hem nog helemaal op ook! Mama had net vorige week nog met het eetteam besproken dat ik al zolang stil bleef staan. Nou ik zal ze eens laten zien, dat ik het best wel kan! En nu ik toch bezig ben; ik heb gisteren voor het eerst aan een lange vinger geroken, eraan gelikt én een stukje 5 tellen in mijn mond gehouden. Iedereen was zó trots op mij!

🍦

Ik vertelde vorige week toch, dat ik als huiswerk van het eetteam een ijsje moest proeven? Dát is helaas nog niet gelukt, want ik ben vorige week een paar dagen ziek geweest. Misschien ga ik dát morgen wel oefenen…morgen ga ik namelijk iets hééél erg leuks doen! Ik heb er zóveel zin in! Misschien mag ik volgende week wel aan jullie laten zien waar ik naartoe ben geweest.

Een fijn weekend allemaal hoor!

Liefs van Daan💙

(Ps Deze week verscheen er een nieuwe blog op Terdege.nl https://www.terdege.nl/artikelen/medicijn-tegen-gespook )

Advertenties

4 gedachten over ““Heldentraining” voor bange kindjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s