Geplaatst in autisme, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, taalontwikkelingsachterstand, TOS

Verdwaald

 

Goedemiddag Allemaal,

Tjonge, ik zit even bij te komen, hoor! Ik heb me daar toch een avontuur beleefd..pffff. kijk hier maar eens;

Mama had een leuk plannetje bedacht; ze had in de krant zien staan dat er allemaal koeien los waren gelaten op Kwintelooijen. Dat is een mooi natuurgebied bij ons in de buurt. Omdat ik zoveel van koeien houd, dacht mama dat het leuk zou zijn als we bij die koeien gingen kijken.

Nou, daar gingen we…In het begin rende ik nog hard weg, maar na een uur had ik niet meer zoveel praatjes. We waren helemaal verdwaald. We liepen alleen maar rondjes in een donker bos, wel een uur lang en we hebben geen koe gezien. Ik zag overal enge beestjes en er zat allemaal zand in mijn sandalen.

Zó lastig dat ik nog niet goed kan vertellen dat ik pijn heb. Ik had een hele grote blaar op mijn voeten en zei tegen mama; “Zal ik je optillen?” Nee, ik wilde máma niet optillen, dat kan ik geeneens. Ik stel altijd de vraag die mama aan mij moet stellen, ik vind het nog moeilijk om de goede vragen te stellen of iets te zeggen. Helaas zei mama deze keer iets anders. Ze zei; “Sorry, liefie, het kan niet, mama moet deze tas én het fietsje van Emily tillen.” Ik wist niet hoe ik het anders moest vragen en mama begreep helaas niet dat mijn voetjes zo’n pijn deden.

Nee, het was niet zo’n leuke wandeling. Geen koeien, helemaal verdwaald en zere voeten. Toen we eindelijk een weg uit het bos hadden gevonden, hebben we lekker op een kleedje gepicknickt en deed mama mijn sandalen uit om het zand weg te halen. Ze zag meteen mijn reuze blaar en vond mij zó zielig! Ze heeft mij de hele weg naar de auto getild.

Nu zitten we allebei nog uit te puffen van ons avontuur…Inmiddels kunnen we er weer om lachen en heb ik drie mooie pleisters over mijn grote blaar gekregen. Het had nog erger gekund, want het werd heel donker en we hoorden onweer in de verte…Gelukkig waren we op tijd bij de auto.

Dag lieve mensen,
Een goed weekend hoor!

Liefs Daniël💙

Advertenties

2 gedachten over “Verdwaald

  1. Ach, wat sneu! Ook zo herkenbaar, de manier waarop Daan vragen stelt. Zo doet Matthijs dat ook! ‘Wil je een snoepje’ betekent dat hij een snoepje wil. Wat rot is het dan, dat hij niet kan aangeven dat hij pijn heeft he!? Ik voel zo met jullie mee als ik het lees! Gelukkig waren jullie voor het onweer weer bij de auto!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s