Geplaatst in autisme, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, hetverhaalvanDaan, Julianatoren, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, Overprikkeling, Sensomotorische Integratie therapie, taalontwikkelingsachterstand, TOS

De Julianatoren

Lieve mensen,

Ik heb deze week zoveel goed nieuws te vertellen, dat ik niet waar ik moet beginnen! Laat ik met het aller-mooiste nieuws beginnen;

Ik durf stukjes cracotte crackers te eten!

Het eetteam heeft bedacht dat dit goed in mijn mond smelt en een hele mooie eerste stap naar een boterham zou kunnen zijn. Ik heb deze week hard geoefend bij De Rupsjes. Ik begon met een kruimeltje, zo groot als een hagelslagje en eet nu al bijna een kwart van de cracker op! Nee, ik vind het niet leuk en moet ook echt wel een beetje huilen tijdens het oefenen. Ik vind het vies en heel spannend, maar tóch doe ik het! Stoer hè?! Thuis nog niet, hoor! Daar maak ik prachtige krokodillentranen, een zielig lipje en roep ik een paar keer verdrietig huilend; “Nee, Daniël niet cracker!” dat werkt altijd bij mama!
Weten jullie waarom dit zo’n goede stap is? Omdat, als ik dit durf te eten, de volgende stap weleens een geroosterde boterham kan zijn en dan is de stap naar gewoon brood niet zo groot meer. Knap dat ik dit opeens durf te eten, hé?! En dat na jaren stil te hebben gestaan!

Het volgende goede nieuws is óók leuk voor mij;

Ons huis is verkocht!

We hoeven nu gelukkig niet meer, op de raarste momenten, met z’n allen op straat te lopen en te wachten tot een bezichtiging is afgelopen. Papa en mama zijn nu hard op zoek naar een mooi huis voor ons. Misschien krijg ik eindelijk een eigen kamer en een trampoline in de tuin. Dat zou gaaf zijn, hè?!

Als laatste wil ik graag vertellen over mijn geweldige dag in de Julianatoren! Tjonge, wat was het dáár leuk! Overal mooie treintjes en allemaal trampolines, zó gaaf! Ik ben in alle treintjes geweest. Ik kreeg wel erg veel prikkels, maar mama heeft goed naar de ergotherapeut geluisterd en ging elke keer even naar de trampolines met mij, zodat ik de prikkels eruit kon springen. (Wisten jullie dit al? Prikkels kunnen weggaan door het trampolinespringen)

Ik moest eerst wel even over mijn angst heen, want in het begin vond ik alles nog heel eng, lawaaierig, te gekleurd en niet leuk, maar uiteindelijk durfde ik zelfs in de helikopter en in het reuzenrad! Het was zo’n fijne dag! Ik heb zelfs mijn pap heel lief opgegeten. Kijk maar eens naar het filmpje, dan kunnen jullie het zien. Mama had een kleine thermoskan gekocht, zodat mijn pap lekker warm bleef en een mooie kommetje meegenomen. Ik had zo’n honger, dat ik het allemaal goed vond!

Ik ga gauw stoppen, want ik moet iets heel vervelends gaan doen; Ik moet naar de kapper..brrr..Ik zeg al de hele morgen; “Daniël niet kapper, nee!” Maar dat helpt helaas niet. Mama heeft beloofd dat wij straks naar een hele leuke kinderboerderij gaan, als ik goed mijn best doe! Een kinderboerderij waar ik tussen de geiten en kalfjes mag lopen, ze eten mag geven en waar ik zelfs in het konijnenhok mag! Oh ja, er zit ook nog een leuke speeltuin bij! Daar wil ik héél graag naartoe, dus ik ga goed stil zitten en niet zo hard huilen!
Een fijn weekend allemaal, hoor!

(psst..ik ga mijn papa zondag erg verwennen..ik heb op de Panda`s en bij de Rupsjes een mooi vaderdagcadeautje gemaakt, niet tegen hem vertellen, hoor!)

Daan

Advertenties

2 gedachten over “De Julianatoren

  1. Wat een mooi filmpje en wat een leuke dag heb jij gehad Daan, ik vind dat jij al best veel durft.Samen met mama in de wolken en trampoline springen. Dan ook nog een verrassing voor vaderdag gemaakt, geweldig.En die cracker eten is een goed idee!Knuffel van mij 💗

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s