Geplaatst in autisme, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, MKD, ontwikkelingsachterstand, ontwikkelingsniveau, Overprikkeling, taalontwikkelingsachterstand

Feest!

Hallo allemaal,

Joepie! Ik mag tóch nog even iets vertellen, over mijn belevenissen van deze week, voordat ik naar bed moet. Gisteren hadden mama en ik helemaal geen tijd voor een nieuw “verhaal van Daan”. In de ochtend moesten wij er al vroeg uit en ging mama alles netjes maken beneden. Haha…ze rende verwilderd rond en wij mochten geeneens rommel maken..Best lastig, want zonder rommel kun je niet spelen, toch? Maar ja, toen alles in huis netjes was, kwam er een meneer en mochten wij zoiets leuks doen; Wij maakten samen met die meneer een heel leuk promofilmpje voor de Terdege Zomerfair. Dat is een gezellige familiebeurs, georganiseerd door het tijdschrift waar mama voor schrijft. Mama gaat tijdens deze zomerfair een column voorlezen en iets vertellen over mij en over een leven met autisme. Ik heb heel erg mijn best gedaan voor die meneer, hoor! Ik heb mooie liedjes gezongen, laten zien wat ik altijd eet en laten horen dat ik goed engels kan praten. Mama, deed wat minder goed haar best…zucht. Zij moest wat vragen beantwoorden op het filmpje. Het duurde uren, want mama zei het telkens verkeerd en kreeg ook nog eens de slappe lach. En als het dan eindelijk was gelukt zei ze; “Oh, zat mijn haar wel goed?” “Keek ik niet scheel?” “Oh, ik zei het zeker helemaal verkeerd?” Haha, wat een getob! Ze heeft wel honderd keer de deur open gedaan voor die meneer en telkens zei ze het verkeerd. Zo dom…Ze hoefde alleen maar te zeggen; “Hallo, wat fijn dat je er bent”. Kreun…ze zei (zong zelfs bijna); “Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent”. Haha…volgens mij dacht ze aan een liedje. Na twee uur en een kwartier was het eindelijk klaar..pfff…Als hij online staat zal ik hem hier laten zien, hoor!

Maar nu nog even over deze week; Ik heb zoiets knaps gedaan! Ik had toch vorige week verteld dat ik crackers durf te eten? Heel knap, maar thuis lukt het mij gewoon niet. Thuis ben ik nog steeds zo bang voor crackers. Mama ging meekijken op mijn schooltje om te kijken hoe zij het thuis het beste zou kunnen oefenen met mij. Ik wilde zó graag laten zien dat ik groot was, dat ik maar bleef eten en eten en gewoon DE HELE CRACKER op heb gegeten! Wat was iedereen blij! Het was gewoon een feestje! Zo gaaf! Thuis lukt het nog steeds niet, maar het is al heel gaaf dat ik het op mijn schooltje al wél kan, dus wie weet over een paar weekjes…

En dan nu over deze fijne dag; Mijn lieve opa was jarig! Hij vierde zijn verjaardag bij het Familie Paradijs in Zwijndrecht. Wij hebben zo’n ontzettend fijne dag gehad! Het is daar onwijs leuk. Allemaal kamertjes waar je heel rustig kunt spelen. Een kamer met een keukentje, een kamer met een garage en allemaal little people speelgoed, een kamer met allemaal verschillende blokjes, waar je mooi mee kunt bouwen, een kamer waar je muziek kunt maken, een kamer waar je met poppen en poppenhuizen kunt spelen en een kamer waar je verkleedkleren aan kunt trekken. Ik kon gelukkig helemaal alleen spelen, in die kamer waar je blokken kunt bouwen. Even rustig bijkomen van de drukte, beneden in de speelhal. Heerlijk! Er was trouwens ook een trampoline. Dáár heb ik zo vaak op gesprongen, hihi..elke keer rende ik daar weer naartoe..dat blijft het allerfijnste om te doen.
Oeps, het is hoog tijd om naar mijn bedje te gaan, dus ik ga maar gauw stoppen..

Dag lieve allemaal, leuk dat jullie mijn verhaaltje en filmpje weer hebben gelezen en gekeken. Een fijn weekend, hoor!

Daan

(Ps. Hebben jullie de nieuwe blog voor Terdege al gelezen? Die gaat over mijn nieuwe schooltje; https://www.terdege.nl/artikelen/zoektocht)

Advertenties

2 gedachten over “Feest!

  1. Ik lees deze blogs heel graag. Al blijft het toch wel een beetje giswerk of Daantje het echt precies zo beleeft, toch?
    Maar als moeder kent u uw kind toch het beste dus het komt vast dicht in de buurt!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s