Geplaatst in autisme, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, Op vakantie met autisme, OZA groep, Rehobothschool Barneveld, SBO, speciaal basis onderwijs

Niks voor mij!

Goedemorgen lieve mensen,

Het is weer hoog tijd voor een nieuw verhaal van Daan. Wat is er veel gebeurd in de afgelopen weken. Afscheid van De Rupsjes, mijn vierde verjaardag, de bruiloft van mijn oom en tante, vakantie en deze week de start op mijn nieuwe school. Laat ik maar eens beginnen met de vakantie.

Daar kan ik kort over zijn; Vakantie is niks voor mij. Alles is anders dan anders en dan voel ik mij anders. En anders is absoluut niet leuk!

Wij zaten dit jaar op La Draille, in Frankrijk. We hadden daar een grote tent op palen (lodgetent) Ik dacht dat wij in net zo’n tent zouden zitten als de tent van nijntje, haha. Dit leek er niet eens op. Dit was eigenlijk een huis zonder wc en douche. Over douchen gesproken; ik durfde echt niet te douchen bij het douchehok van de camping, hoor! Het duurde anderhalve week voordat het mama lukte om mijn haar te wassen. Ik gilde moord en brand!

Het was trouwens veel te warm en te zonnig daar, het was soms zelfs 40°. Ik houd daar echt niet van, dus ik ben de tent bijna niet uit geweest. Gelukkig had ik mijn nieuwe speelgoed mee en heb ik heerlijk met mijn Playmobil en met de TipToy gespeeld. Ik heb mooie kleurplaten gemaakt en kwartet gespeeld met iedereen die daar zin in had. En natuurlijk was mijn tablet ook mee! Mama had alle spelletjes van Dr. Panda erop gezet, dus ik kon lekker veel spelletjes doen!

Als de zon achter de bomen was verdwenen en ik wél uit de tent kwam, ging mama heel vreemd doen. Niet normaal meer hoor. Elke keer als ik naar de weg, die voor de tent liep ging, kwam mama er meteen aangerend. Ze bleef maar achter mij aanlopen. En telkens zei ze;  “Kijk uit voor de auto’s!” “Eerst naar links en rechts kijken!” Wel duizend keer! ..pfff.. Ik let toch niet op auto’s als ik speel. Ik ga heus niet stoppen en kijken of er iets aankomt.

Als ik de andere kant op liep, kwam ze óók weer achter mij aangerend en riep; “Nee Daniël, niet naar het water!” Er liep een beekje achter onze tent en mama was bang dat ik daar in zou verdrinken. Het leek me juist zo leuk om daar in te springen. Stom dat dat niet mocht! Oh ja..nog zoiets irritants; elke keer als ik een slokje van mijn drinken wilde nemen, riep mama; Daniël, kijk uit voor de wespen!” Ik ga toch niet elke keer in mijn beker kijken of daar wespen inzitten? Tjonge..volgens mij was mama een beetje gestrest daar. Gelukkig doet ze thuis weer normaal. Ik hoorde mama zelfs tegen papa zeggen dat ze een waslijn aan de veranda en aan mijn broek wilde vastmaken. Gelukkig stak papa daar een stokje voor. Hij zei: Daniël is toch geen geit joh!

Ik ben drie keer naar de kinderclub geweest, maar vond het daar echt te druk. Teveel geluiden en kinderen. Liedjes zingen vond ik wél heel fijn, maar ik bleef toch liever in onze tent.

’s Avonds als het afgekoeld was, mocht ik altijd nog even springen op de trampoline of op het mooie springkussen! Dat vond ik heerlijk! Ik mocht heel laat naar bed en sliep het klokje rond, zonder wakker te worden! Ik heb mijn hele leven nog nooit zó goed geslapen, als hier op vakantie! Ik vond dat papa en mama wel wat rust verdiend hadden, haha..

Zwemmen

Ik heb iedereen versteld doen staan, want ik ben zó stoer geweest in het zwembad. De eerste keer dat we daar naartoe gingen was ik erg bang. Ik wilde alleen maar bij mama op schoot zitten, heel ver uit de buurt van het water. Na een tijdje ging mama bij de rand van het zwembad zitten en durfde ik wel op haar schoot te zitten, met mijn voeten in het water. Ik durfde steeds iets meer! Aan het einde van de vakantie, durfde ik zelfs bij papa of mama op schoot, van een hele hoge glijbaan af!

School

En dan nu over mijn nieuwe school. Ik vind het daar heel erg leuk! Ik heb hele lieve juffen! Ik luister naar de mooie verhalen, speel met de mooie dieren die daar zijn en vind het leuk om buiten te spelen.

’s Middags na het eten hebben we een rust momentje. Ik heb gisteren heerlijk met een kleedje over mij heen op de bank liggen uitrusten. Het is zo heerlijk rustig in deze klas, met maar vijf kinderen. En het busje? Dat vond ik eerst niet zo leuk, maar vanmorgen mocht ik mijn tekenbord meenemen en had ik er echt zin in! Ik stond zelfs al voor het raam op de uitkijk en rende blij naar het busje toe, toen ik hem zag. Ik houd ervan om mooie dieren te tekenen en aan iedereen te laten zien. Dus dat uur is zo voorbij!

Ik heb mama trouwens net gezien op mijn schooltje. Ze was een beetje dom geweest. Ik moet op dit schooltje altijd twee keer pap eten in plaats van één keer, want de dagen zijn hier veel langer. Mama had te weinig pap meegegeven en kwam dat even langsbrengen. Wel leuk dat Emily mijn school nu ook kon zien, zij is op vrijdag vrij, dus kon mooi even mee. Mama zag ook meteen, met eigen ogen, dat ik als een vis in het water zit, in deze klas. Ik was op het digibord memory aan het doen. Mama vond mij heel erg knap! Ik had eigenlijk geen tijd om een kusje te geven toen ze weer wegging, maar ik heb het toch maar even gedaan..ze keek zó sip.

Ik zie dat ik al veel te veel woordjes heb gebruikt, dus ik ga gauw stoppen. Een fijn weekend allemaal, hoor!

Kusje van Daan💙

(p.s ik ben eigenlijk geen Rupsje meer. De groep waar ik in zit, heet de Kangoeroe groep. Wat vinden jullie: moet ik mijn naam veranderen van Rupsje Daan naar Kangoeroe Daan? Hmm..dat staat meteen heel anders…Helpen jullie mij mee? Wel of niet veranderen van naam?…)

Voor degene die de nieuwste blog voor Terdege nog niet hebben gelezen heb ik hier de link; https://www.terdege.nl/artikelen/overprikkeld

Advertenties

6 gedachten over “Niks voor mij!

 1. Wauw. Wat knap van Daan dat hij zoveel uitdagingen heeft overwonnen. Ik hoop dat het zo goed mag blijven gaan op school. Op vakantie gaan is gewoon lastig, alles is anders en anders is spannend. Overigens zou ik Rupsje Daan er in houden. Met de hoop op een prachtige vlinder!

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je voor je reactie❤…ik krijg via facebook ook veel reactiee binnen en bijna iedereen zegt dat het gewoon Rupsje Daan moet blijven😊…ik denk dat het inderdaad gewoon zal blijven wat het nu is.

   Like

 2. Wat een leuke vakantie voor jou, ondanks sommige dingen die minder waren voor jou.Wel goed geslapen en dat is ook fijn. Je nieuwe school is leuk lees ik en het gaat best goed met jou !

  Liked by 1 persoon

 3. fijn dat hij zo goed heeft geslapen en de rest snap ik zo goed. voor jou als moeder die continue angst en andersom voor hem ook herkenbaar. hier is meneertje ook het liefste in zijn vertrouwde omgeving, met name omdat ik hem dan niet de hele tijd op zijn huid zit. succes op je nieuwe school.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s