Geplaatst in autisme, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, ontwikkelingsniveau, Overprikkeling, OZA groep, speciaal basis onderwijs, taalontwikkelingsachterstand, TOS

Intensief

Goedemiddag lieve mensen

Drie weken geleden mocht ik voor het laatst iets vertellen van mama…Dat is natuurlijk veel te lang geleden! Want wat heb ik weer veel meegemaakt in de afgelopen weken! Nee, geen bijzondere dingen, maar elke dag naar school gaan en negen uur bij mama vandaan te zijn, is voor mij al een heel avontuur! Best vermoeiend hoor! Ik voel mij elke dag een beetje meer moe, kan ’s morgens steeds moeilijker wakker worden en als de dag voorbij is val ik al snel in slaap, in de bus.

“Nee, hier blijven!”

Dus deze keer geen bijzondere verhalen van mij, want ik ben op mijn vrije dagen eigenlijk te moe om ergens naartoe te gaan. Woensdag vroeg mama; “Ga je met mij mee koetjes zoeken?” Kennen jullie dat gevoel? Dat je gewoon even nergens zin in hebt en lekker wil hangen en niksen? Nou, dat gevoel heb ik als ik vrij ben. Ik antwoordde op de vraag van mama dus; “Nee, hier blijven!” Ik wilde gewoon lekker niks doen. Na een half uur, bedacht ik mij opeens en had ik er tóch wel zin in, dus zei ik tegen mama; “Daniël koetjes toe!” Gelukkig zijn we tóch nog gegaan! Mijn grote zus ging ook gezellig mee. Zij had een studiedagje, dus kon mooi mee om foto’s te maken. Dat kan zij namelijk heel erg goed! Als jullie “Klik, klik, klik, klik” horen, op het filmpje, dan is dat dus mijn zus met haar camera! Haha…

img-20180919-wa00097289613224858061372.jpg

 

Erg moeilijk om antwoord te geven op vragen

Op school gaat het gelukkig heel goed. Ik vind het erg leuk daar. Ik maak mooie werkjes, leer mooie liedjes en heb lieve nieuwe vriendjes. Ik zit daar echt op mijn plekje. Het is voor mij nog wel erg moeilijk om antwoord te geven op vragen, of om iets uit mezelf te vertellen, maar daar heeft de school een mooie oplossing voor; Als ik iets heb meegemaakt, stuurt mama ’s morgens een foto met uitleg. Tijdens het vertelmoment komt deze foto op het digibord en helpt de juffrouw mij bij het vertellen wat er op de foto staat. Mama krijgt ook elke dag foto’s en een uitleg van wat ik heb gedaan en heb geleerd, zodat zij er met mij over kan praten. Handig hè?!

Vergeten

De Rupsjes ben ik alweer helemaal vergeten. Helaas ben ik ook vergeten dat ik crackers kon eten en dat ik fruithapjes durfde te eten. Dat hoorde bij de Rupsjes, niet thuis en al helemaal niet op mijn nieuwe school. Maar ik ben nog wel meer dingen vergeten, want ik heb geen idee meer hoe al mijn diertjes in het Engels heten, hoe je de cijfers schrijft, hoe het alfabet ook alweer gaat en heleboel liedjes die ik heb geleerd…Vreemd hè? Waarschijnlijk komt dat omdat mijn hoofd iets te vol zit en ik allemaal laatjes heb dichtgedaan om ruimte te maken voor alle nieuwe indrukken die ik krijg.

Jullie hadden het vast al in de gaten, maar omdat ik nu heel wat minder avonturen beleef, zal ik iets minder vaak een filmpje aan jullie kunnen laten zien, sorry. Op Instagram worden trouwens wél vaak foto’s met een verhaaltje geplaatst. Welkom om dat ook te volgen! (_rita_maris_)

Deze week heb ik gelukkig wél een leuk filmpje voor jullie;

Een fijn weekend allemaal, hoor! Mijn weekend is onverwachts al begonnen, want mijn juf is ziek, dus ik ben vandaag lekker vrij. Lekker niksen en bankhangen, dus.

Liefs Daan

p.s Hadden jullie de nieuwe blog van mama al gelezen? Het gaat over mijn dagelijkse reis naar school https://www.terdege.nl/artikelen/de-bus

Advertenties

4 gedachten over “Intensief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s