Geplaatst in autisme, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, ontwikkelingsniveau, Overprikkeling, SBO, speciaal basis onderwijs, taalontwikkelingsachterstand

Blij en gelukkig

Goedemorgen lieve allemaal,

Het gaat ontzettend goed met mij. Ik voel mij heel erg blij en gelukkig en dat is goed te merken. Ik zing en neurie die hele dag door. Weten jullie hoe dat komt? Ik heb het enorm naar mijn zin op school! Ik heb de liefste juffen en de leukste vriendjes van de hele wereld. Ik ben elke dag blij als ik naar school mag. En met het busje reizen vind ik ook helemaal niet erg meer. Ik neem lekker mijn tablet mee, daar staan puzzels op, dus ik zit heerlijk te puzzelen onderweg. Het is tegenwoordig zelfs nog donker als het busje mij op komt halen. Zó spannend!

Ik ben altijd heel vroeg op school en mag dan nog even spelen tot de andere kinderen komen. Als iedereen er is mogen wij omstebeurt vertellen wat wij hebben meegemaakt. Dat is voor mij nog erg moeilijk, maar met een foto, die mama ’s morgens heeft gemaild, gaat het steeds beter. Deze week stuurde mama een foto van mij bij de schapen . Toen ik die foto zag, voelde ik mij helemaal blij en kon ik vertellen dat ik bij de schaapjes op de hei ben wezen kijken. Wat ik niet kon vertellen, maar wat ik wel even tegen jullie wel zeggen; Ik mocht zelf lopen! Haha…het was eigenlijk meer rennen. We liepen over kleine paadjes en over zand, dus de buggy kon echt niet mee. Het ging ontzettend goed. Op de terugweg moest ik wel even gedragen worden. De zon was erg fel en er stond een harde wind, die een eng, hard geluid in mijn oren maakte. Ik wilde liever met mijn handen op mijn oren en mijn ogen dicht lopen, maar dat ging niet zo goed. Ik heb in ieder geval het langste stuk, samen met mijn zus Emily, over de hei gerend, heerlijk!

Na het vertellen van onze avonturen, gaat de juf altijd een mooi verhaal uit de kinderbijbel vertellen. Op het digibord kijk ik dan de hele tijd naar de mooie platen die bij het verhaal horen. Lang stil blijven zitten en niet door de klas praten, is nog erg moeilijk voor mij, maar het gaat steeds beter. Ik kon “diamanten” verdienen als ik goed op mijn stoel bleef zitten en eerst mijn vinger opstak voordat ik ging praten. Als ik tien diamanten had gespaard, kreeg ik een cadeautje. Ik heb héél veel cadeautjes verdiend en na een paar weken kreeg ik zelfs een diploma! Die hangt nu bij ons op de kast. Ik vraag elke keer aan papa of mama wat erop staat en dan lezen ze het voor. Er staat;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Diploma

Daniël (fase 1 behaald)

  • Wat kun je lang op je eigen plek werken.
  • Wat knap! Je neemt een hapje van je cracker.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Een paar weken geleden moest ik tóch weer een hapje van die vieze, enge cracker proeven. Pff…ik moest echt wel even huilen. Dat was niet fijn. Maar toen ik de smaak herkende was ik niet meer zo bang, hoor. We begonnen met een kruimeltje en inmiddels eet ik meer dan de helft van de cracker op. De juf heeft tegen mama gezegd dat zij na de vakantie een volgend stapje wil gaan proberen, brrr.

We gaan ook altijd buiten spelen op school. Wat “buitenspelen”precies is, weet ik nog niet zo goed, maar ik doe gewoon precies na wat mijn vriendjes doen, zij moeten erg lachen als ik dat doe, dus het zal wel goed zijn. Er is trouwens ook een rood fietsje, dat fietsje vind ik heel mooi. Ik vind het heel fijn om rondjes te draaien op het fietsje, soms wel honderd keer. Het ziet er misschien raar uit, maar ik krijg daar rust door in mijn hoofd.

Ik moet ook echte werkjes maken. Met een schaar, met klei, met verf en zelfs met lijm. Ik voel me zó groot! Ik lijk Emily wel. Ik werk erg precies, daardoor doe ik een beetje lang over mijn werkjes en spelen de andere kinderen soms al buiten, terwijl ik nog druk bezig ben.

Oeps, ik zie dat ik alweer veel te veel woorden heb gebruikt. Ik ga gauw stoppen. Ik denk dat jullie niet zoveel weken hoeven te wachten op mijn volgende bericht, want ik ga volgende week iets heel, heel, leuks doen! Daar zal vast een gaaf filmpje van gemaakt worden.

Kusje van Daan

20181017_1136212157191732030625459.jpg

Kun je niet zolang wachten tot het volgende bericht, volg dan gerust mijn instagramaccount; http://www.instagram.com/_rita_maris_

Advertenties

2 gedachten over “Blij en gelukkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s