Geplaatst in ARFID, autisme, eetproblemen bij autisme, Eetstoornis, hetverhaalvanDaan, Kind en autisme, ontwikkelingsachterstand, Overprikkeling, SBO, taalontwikkelingsachterstand

Een speldenknopje brood

Goedemiddag lieve mensen,

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Ik heb liefdesverdriet. Mijn hartje is echt gebroken. Ik hou zoveel van varkentjes, maar ze houden absoluut niet van mij. Sterker nog; Er heeft zelfs een varkentje in mijn been gebeten. Pfff…Zomaar..Ik was alleen maar aan het aaien en knuffelen, wapperde enthousiast met mijn armen en sprong blij op en neer. Slaakte af en toe een harde kreet. Verder deed ik niks bijzonders..maar opeens..

HAP!

Pfff…ik schrok me een hoedje en zette het meteen op een brullen. Mama vloog naar me toe en trok zo, midden op de kinderboerderij, mijn broek naar beneden. Genant! Daar sta je dan; in je romper, met je luier zichtbaar voor alle leuke meisjes die daar liepen. Mijn goed bewaarde geheim, werd meteen onthuld. Geen stoere cars onderbroek, maar een romper mét luier…

Ik kon wel door de grond zakken.
En het ergste van alles was dat mama de slappe lach kreeg. Ja, pas nadat ze zag dat het varkentje niet door had gebeten, maar alleen een waarschuwingshap had gegeven. Ze stopte nooit meer met lachen. Het schijnt er enorm grappig uit te hebben gezien; dat kleine woeste varkentje wat zomaar een hap in mijn broek zette. Een paar tantes, nichtjes en zelfs mijn oma, lagen ook in de deuk. Nou..ik voelde mij helemaal niet begrepen, hoor. Mijn hart gebroken, mijn trots gekrenkt en ook nog eens een mama waar geen zinnig woord meer uitkwam..bah!

Ik riep nog wel zo blij tegen de varkentjes; “Broertje, jij mijn broertje!” Maar dat neem ik terug. Geef mij maar mijn gewone broer. Die bijt tenminste niet.

Waar die boze varkentjes waren? Oh wacht; helemaal vergeten te zeggen. Mijn opa en oma zijn 45 jaar getrouwd en om dat te vieren, mochten mijn papa, mama, ooms, tantes en al mijn broers, zussen, neefjes en nichtjes, met opa en oma mee naar De Eemhof.

Ik ben dus een weekje op vakantie geweest. Wat was het leuk daar, zeg! Nee, die varkens natuurlijk niet, maar ik vond het verder erg leuk daar! Op sommige plekken was het wel een beetje te druk voor mij, hoor! Daar ben ik weinig geweest. Het zwembad heb ik maar helemaal overgeslagen. Daar was het zo ontzettend druk en omdat ik al bang voor water ben en niet eens in het bad van het huisje durfde, dachten papa en mama dat ik gelukkiger zou zijn als ik niet naar het zwembad zou gaan.

Ik heb tijdens de vakantie iets nieuws geprobeerd. Ik heb samen met Emily en mijn nichtje, midgetgolf gespeeld. Dat vond ik zo leuk! Ik kon al heel goed het balletje in het gaatje krijgen, kijk maar eens naar het filmpje..

Inmiddels ben ik alweer een weekje naar school geweest. Daar moet ik echt even iets over kwijt aan jullie; Ik moest gisteren zoiets engs en stoms doen, op school! Brrr….De juf had een bruine boterham geroosterd en ik móest een hapje nemen. Pfff…het was zó eng en zó vies. Maar de juf is ontzettend trots op mij! Ik luisterde heel lief en deed zelf mijn mond open! Ik heb het stukje brood (zo groot als een speldenknopje) een paar seconden in mijn mond gehouden. Zo eng, maar iedereen was zo blij en trots op mij! Ik voelde mij echt stoer en groot!

Ik was zelfs zó groot, dat ik hier een echt gesprekje met mama, over heb gehad. Ik zei toen ik thuiskwam; “Brood gegeten. Daniël verdrietig.” Mama vroeg waarom ik verdrietig was en toen zei ik; “Brood hoort niet. Ik cracker en Danoontje eten.” Nu begrijpt mama dat ik het eng vond om brood te eten, maar óók dat ik vond dat het niet hoort. Als de andere kindjes uit de klas een boterham eten, hoor ik gewoon een stukje cracker te oefenen en als beloning een danoontje te krijgen. Dat is al weken zo, dat moet gewoon zo blijven.

Vandaag moest ik opnieuw een stukje brood in mijn mond doen, maar deze keer moest ik erop kauwen en hem doorslikken. Dat vond ik een stom plan, dus ik pakte gauw mijn drinken en heb het stukje daarin gespuugd. Slim van mij, he?! Helaas zag de juf het en moest ik een ander stukje opeten. Plannetje mislukt!

Een fijn weekend allemaal!

Kusje van Daan

(Ps. Weten jullie trouwens al hoe goed ik tegenwoordig slaap? Lees hier maar eens; https://www.terdege.nl/artikelen/getob-ten-einde…)

Advertenties

4 gedachten over “Een speldenknopje brood

  1. Wat leuk een vakantie Daan, alleen dat varkentje was niet zo lief.Snap dat je het niet wilde om je broek omlaag te doen.Maar verder was het leuk daar.School was jammer van die boterham, komt ooit wel goed. Leuk om jou avonturen te lezen en een mooi filmpje weer. Een knuffel voor jou 😘

    Liked by 1 persoon

  2. Wat een avonturen Daan. Vooral dat midgetgolfen gaat je goed af. Wat fijn dat je beter slaapt. Ik had het al van je mama gehoord. Ben heel blij voor jou want slaap is heel goed voor een vol hoofd. Dan komt het lekker tot rust. Met brood eten moet je nog een beetje oefenen maar je bent er mee bezig en elke hapje telt hoor.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s