Even voorstellen….

Welkom op mijn site. Leuk dat je de moeite neemt om mijn blogpagina te bezoeken!

Ik heet Rita Maris en ben 43 jaar oud. Ik ben inmiddels alweer 22 jaar getrouwd met Marco, hij is 47 jaar. Samen mochten wij 6 kinderen krijgen. Wij hebben 4 dochters van 21, 18, 16 en 6 jaar oud en 2 zoons van 14 en 4 jaar oud.

Ik schrijf hier blogs over mijn zoontje DaniĆ«l. Hij is ons zesde kindje en is geboren op 9 augustus 2014. Hij heeft na twee pittige eerste levensjaren en vele onderzoeken in het WKZ en het UMC, de diagnose “Klassiek Autisme en ernstige ontwikkelingsachterstand” gekregen. Mede door deze problematiek heeft hij helaas Ć³Ć³k een eetstoornis. (zie mijn blog “eetproblemen bij kinderen, de schuld van ouders“)

Ik ben in de eerste instantie begonnen met bloggen omdat ik veel lieve en belangstellende vragen over Daniƫl kreeg. Familie, vrienden, kennissen en mensen uit onze kerkelijke gemeenschap wilden weten hoe het met Daniƫl ging, hoe de onderzoeken verliepen en wat de uitkomsten hiervan waren. Om alles goed op een rijtje te krijgen, besloot ik om alles op te gaan schrijven. Ik kon dan naar deze pagina verwijzen als mensen meer wilden weten over de onderzoeken en de ontwikkelingen van Daantje. Ook werkt het als een stukje verwerking voor mezelf om alles op te kunnen schrijven.

Ik heb gemerkt dat ouders die hetzelfde mee moeten maken, het fijn vinden om te lezen welke onderzoeken je kunt verwachten en hoe die onderzoeken zouden kunnen gaan bij een kindje met autisme, want bij deze kindjes werkt alles nƩt even anders. Ook merk ik dat mijn beschrijvingen over het dagelijks leven van Daantje, erg herkenbaar zijn voor andere ouders met kindjes met autisme.

Ik vind het fijn als er mensen reageren die zich herkennen in mijn blogs en met mij van gedachten willen wisselen. Ik hoop dat ik ook de ouders, die hetzelfde moeten meemaken, tot steun kan zijn in hun zoektocht naar antwoorden.

( Op mijn andere blogsite schrijf ik over eetproblemen die kinderen met autisme kunnen hebben. Hier is nog weinig over bekend, helaas. Eetproblemen en autisme )

Liefs Rita

P.s neem gerust een kijkje op de facebookpagina van Rupsje Daan (https://www.facebook.com/rupsjedaan/) Ik zet hier regelmatig filmpjes, foto’s en korte verhaaltjes, uit het leven van DaniĆ«l op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s