Over ons

Welkom op mijn site. Leuk dat je de moeite neemt om mijn blogpagina te bezoeken!

Ik heet Rita Maris en ben 40 jaar oud. Ik ben inmiddels alweer 20 jaar getrouwd met Marco, hij is 45 jaar. Samen mochten wij 6 kinderen krijgen. Wij hebben 4 dochters van 19, 16, 14 en 3 jaar oud en 2 zoons van 12 en 2 jaar oud.

Ik schrijf hier blogs over mijn zoontje Daniël. Hij is ons zesde kindje en is geboren op 9 augustus 2014. Hij heeft na twee pittige eerste levensjaren en vele onderzoeken in het WKZ en het UMC, de diagnose “Klassiek Autisme en ernstige ontwikkelingsachterstand” gekregen. Mede door deze problematiek heeft hij helaas óók een eetprobleem. (zie mijn blog “eetproblemen bij kinderen, de schuld van ouders“)

Ik ben in de eerste instantie begonnen met bloggen omdat ik veel lieve en belangstellende vragen over Daniël kreeg. Familie, vrienden, kennissen en mensen uit onze kerkelijke gemeenschap wilden weten hoe het met Daniël ging, hoe de onderzoeken verliepen en wat de uitkomsten hiervan waren. Om alles goed op een rijtje te krijgen en een duidelijk beeld neer te zetten besloot ik om alles op te gaan schrijven. Ik kon dan naar deze pagina verwijzen als mensen meer wilden weten over de onderzoeken en de ontwikkelingen van Daantje. Ook werkt het als een stukje verwerking voor mezelf om alles op te kunnen schrijven.

Ik kreeg  enorm veel reacties op mijn eerste blog “op zoek naar een rugzakje“. Kaarten, berichtjes op facebook,  via whatsapp, messenger en op de blogpagina stroomden binnen! Er werden zélfs bloemen thuisbezorgd! Ik werd er stil van…

Mij werd vaak gevraagd of ik vooral door wilde gaan met bloggen, want er was veel belangstelling  naar de verdere ontwikkeling en het dagelijks leven van Daantje. Dus in plaats van dat het bij één blog is gebleven, verschijnt hier sinds oktober 2016, eens in de 14 dagen een nieuwe blog.

Ik heb gemerkt dat ouders die hetzelfde mee moeten maken het fijn vinden om te lezen welke onderzoeken je kunt verwachten en hoe die onderzoeken zouden kunnen gaan bij een kindje met autisme, want bij deze kindjes werkt alles nét even anders. Ook merk ik dat mijn beschrijvingen over het dagelijks leven van Daantje, erg herkenbaar zijn voor andere ouders met kindjes met autisme.

Autisme is binnen ons gezin overigens niet nieuw. Wij hebben náást Daantje nóg een dochter met PDD-NOS en ADD en een zoon met PDD-NOS, ADHD en een ernstig eetprobleem. Deze vorm van autisme is in verhouding tot wat Daantje heeft overigens maar een lichte vorm😀. Tevens hebben wij  kinderen met enkel ADHD of het vermoeden daarvan, de onderzoeken van één dochter zijn nog in volle gang.

Ik kan mij voorstellen dat bovenstaande informatie op andere mensen overkomt als “best pittig” en “veel binnen één gezin”. Ik wil daarom gráág onderstrepen dat wij als gezin méér gelukkige momenten beleven dan dat de moeite en zorgen de overhand hebben. In beeldspraak gesproken; de weegschaal slaat altijd door naar de geluksmomenten😀!

Het is hier heerlijk druk en gezellig! Er is altijd wel iets te beleven. Als jong meisje droomde ik al om moeder te mogen zijn van een groot gezin. Deze droom is uitgekomen en ik voel mij een rijk gezegend mens. Ik mag ervaren dat God ons helpt en dagelijks kracht geeft om liefdevolle ouders te kunnen zijn voor onze prachtige kinderen.

Ik vind het fijn als er mensen reageren die zich herkennen in mijn blogs en met mij van gedachten willen wisselen. Ik hoop dat ik ook de ouders, die hetzelfde moeten meemaken, tot ondersteuning kan zijn in hun zoektocht naar antwoorden.

Ik heb recentelijk mijn blog opgesplitst. Informatie over de eetproblemen van beide jongens is voortaan te lezen op de volgende site: Eetproblemen en autisme

Liefs Rita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s